voor inwoners, met gemeenten

Wat kost een rit?

U betaalt een instaptarief en u betaalt voor het aantal zones waar u doorheen rijdt. Het instaptarief is gelijk aan het bedrag dat u betaalt voor één zone. Voor iedere zone betaalt u € 0,65 (2020). Bij het telefonisch reserveren van een rit hoort u om hoeveel zones het gaat en wat het kost.

Rekenvoorbeeld 1: U reist 4 zones. De kosten hiervoor zijn 4 x € 0,65 plus € 0,65 (instapzone)  = € 3,25

Rekenvoorbeeld 2: U reist 3 zones met een medereiziger zonder taxipas. De kosten voor u zijn 3 x 0,65 plus € 0,65 (instapzone) = € 2,60. De kosten voor uw medereiziger 3 x €0,65 plus € 0,65 (instapzone) = € 2,60 x 2 = € 5,20. Het totaalbedrag is € 7,80

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee, mits begeleid door een betalende reiziger. Uw hulpmiddel (rolstoel, rollator, looprek of scootmobiel) mag gratis mee. Dit geldt ook voor uw geleide-, hulp of SOHO-hond. Ook een begeleider reist gratis mee met een betalende reiziger.

De reizigersbijdrage kan jaarlijks geïndexeerd worden.

Vanaf uw woonadres reist u maximaal 5 zones voordelig met uw Wmo-taxipas. Wilt u meer dan 5 zones reizen? Dan betaalt u voor de rest van de rit het commerciële tarief.

Hoe betaalt u?

Rond de 10e dag van elke maand wordt het totaalbedrag van de gemaakte ritten in de maand ervoor automatisch van uw rekening afgeschreven.

U geeft hier toestemming voor wanneer u klant wordt van de Wmo-taxi. Dit doet u met een machtigingsformulier. Dit formulier heeft u gekregen bij uw Wmo-taxipas. Heeft u geen formulier ontvangen en wilt u de automatisch incasso regelen, klikt u dan hier.

Betalen via automatische incasso is eenvoudig en u hoeft geen contant geld mee te nemen. Er wordt een factuur en ritspecificatie per mail naar u gestuurd als er een mailadres bekend is.