voor inwoners, met gemeenten

De Wmo-taxi werkt anders dan een gewone taxi. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat u samen met anderen reist. Onderweg haalt de Wmo-taxi dan één of meer passagiers op. U rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming. Natuurlijk betaalt u wel altijd voor de kortste route. Een ander verschil met een gewone taxi is dat de Wmo-taxi niet op u mag wachten terwijl u boodschappen doet of een bezoek aan uw huisarts brengt. Ook kan de Wmo-taxi een kwartier eerder tot een kwartier later dan de afgesproken tijd aankomen.

Waar kunt u naartoe reizen?

Vanaf uw woonadres reist u maximaal 5 zones voordelig met uw Wmo-taxipas. Bij het reserveren van een rit kan de telefoniste u vertellen hoeveel zones een rit is. Wilt u meer dan 5 zones reizen? Dan betaalt u voor de rest van de rit het commerciële tarief. Maakt u (regelmatig) een lange rit? Boek dan uw rit via www.Valys.nl. Hier vindt u de zonekaart.

Wat mag u van de rit verwachten?

  • U wordt opgehaald door een vakkundig opgeleide chauffeur.
  • U reist veilig in een comfortabele en schone Wmo-taxi.
  • U bent gegarandeerd op tijd met de zogenaamde prioriteit ritten (dit zijn ritten naar bijvoorbeeld een bruiloft of uitvaart waarvoor u op tijd moet zijn).
  • U kunt gebruik maken van de terugbelservice. De chauffeur belt u op wanneer hij bij u in de buurt is.