Actueel: coronavirus

Coronamaatregelen Wmo-taxi

De vervoerder van de Wmo-taxi heeft een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om het vervoer zo veilig mogelijk te houden in verband met het coronavirus. De Wmo-taxi volgt de adviezen van het RIVM. In alle gevallen geldt: reis alleen met de Wmo-taxi als dit noodzakelijk is en wanneer u geen corona gerelateerde klachten heeft. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid, die van de taxichauffeur en die van anderen.

De belangrijkste maatregelen voor reizigers en chauffeurs zijn opgenomen in het protocol voor taxivervoer. In het kort betekent dit:

  • Alle reizigers in de Wmo-taxi zijn verplicht een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Dit geldt voor reizigers van alle leeftijden. U dient zelf voor mondkapjes te zorgen.
  • De chauffeur draagt een mondkapje en reinigt en lucht het voertuig na iedere rit.
  • Er geldt geen maximale bezetting in de voertuigen.
  • Voor ritten kunt u telefonisch reserveren. Hierdoor kan het callcenter van de Wmo-taxi u de laatste informatie geven bij een ritboeking. U reserveert een rit door te bellen naar 0900 – 9668 (10 cent per minuut).
  • Reserveer uw rit minimaal twee uur van te voren. Hierdoor is er voldoende tijd om een goede planning te maken. Voor retourritten uit het ziekenhuis geldt de normale vooraanmeldtijd.
  • Wij adviseren u om te betalen via automatische incasso. Bij deze manier van betalen is er geen contact met de chauffeur nodig. U kunt hier het incassoformulier downloaden. U kunt het formulier vervolgens per post versturen (zie adres op het formulier).
  • Zet uw bagage zelf in de taxi. In noodgevallen kan de chauffeur u assisteren.

Chauffeurs brengen u tot aan de voordeur/centrale ingang. U wordt verzocht er zelf voor te zorgen dat, indien nodig, iemand klaar staat om u verder naar uw kamer te brengen.

Actuele informatie kunt u terugvinden op het liveblog van GGD Gooi en Vechtstreek en de website van het RIVM.