voor inwoners, met gemeenten

Kunt u zelf niet meer fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer? Maar u wilt bijvoorbeeld wel graag op visite bij familie, een bezoek brengen aan een sportvereniging of voor controle naar het ziekenhuis? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Wmo-taxi. De gemeente kijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en welke mogelijkheden er zijn. Als blijkt dat taxivervoer voor u de beste oplossing is, dan krijgt u een Wmo-taxipas. Hiermee reist u, samen met andere pashouders, tegen een voordelig tarief. De Wmo-taxi is niet bedoeld voor reizen naar werk, school of dagbesteding. Daar zijn aparte regelingen voor.

De vervoerder

Het Wmo-vervoer in Gooi en Vechtstreek wordt sinds 2012 door De Vier Gewesten (DVG) en franchisenemer Hop Taxi b.v. verzorgd.

Graag stellen wij beiden hierbij kort aan u voor.

DVG is een landelijke organisatie voor personenvervoer en bestaat reeds sinds 1992. Bij de meer dan 100 aangesloten bedrijven (in totaal ongeveer 140 vestigingen) zijn circa 8.000 mensen werkzaam. Ze beschikken gezamenlijk over circa 5.000 voertuigen, variërend van taxi’s, taxibusjes, rolstoelbussen, vip-voertuigen tot touringcars. Door de bundeling van taxi- en touringcarbedrijven is DVG in staat voor vrijwel iedere vervoersvraag een passende oplossing aan te bieden.

Hop Taxi b.v. is sinds 1965 actief in en vanuit Baarn. Hun team bestaat uit 95 medewerkers, het huidige wagenpark bestaat uit 55 voertuigen, waaronder taxibusjes, rolstoelvoertuigen en elektrische taxi’s. Hop houdt zich voornamelijk bezig met vervoer naar dagbestedingen voor diverse stichtingen, ziekenvervoer, schoolvervoer en straattaxi. Het werkgebied voor deze activiteiten is Gooi en Vechtstreek.