Kosten

U betaalt altijd een opstapzone.
De kosten per rit zijn afhankelijk van het aantal zones dat u reist. Uw reizigersbijdrage is € 0,60 (2019) per zone. Dit bedrag geldt ook voor de opstapzone. De reizigersbijdrage kan jaarlijks geïndexeerd worden. Reizen er gezinsleden met u mee? Zij betalen een dubbele reizigersbijdrage. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, mits begeleid door een betalende gebruiker. Uw rolstoel, rollator, looprek, of scootmobiel mag gratis mee. Dit geldt ook voor uw geleide-, hulp- of SOHO-hond.

Betaling van de eigenbijdrage kan uitsluitend via automatische incasso betalen. Door de vervoerder te machtigen worden de bedragen automatisch van uw bank/girorekening afgeschreven. Het machtigingsformulier kunt u vinden op www.wmo-taxi.nl.

Bij de reservering kan de callcenter agent de hoogte van de eigenbijdrage aan u doorgeven. Ook kunt u de ritten op internet digitaal inzien of per e-mail ontvangen. U kunt ook een bonnetje voor elke rit ontvangen van de chauffeur. Een overzicht van de gereden ritten per post ontvangen behoort ook tot de mogelijkheden, er is dan sprake van extra kosten, deze bedragen € 7,50 per maand.

Wanneer er sprake is van een gecombineerde rit, betaalt u niet voor extra zones vanwege het omrijden.

Overzicht vervoersgebied: